Login
Recupereaza parola

Inregistrare cont nou
Inregistreaza

Bine de stiut

BINE DE STIUT





Activitatea de catering are un anumit specific pe care atat o parte din furnizorii de servicii de pe piata cat si unii clienti nu o inteleg foarte bine. Cateringul nu trebuie confundat nici cu un restaurant, unde mancarea proaspata (acolo unde este cazul) iti va fi servita la maxim 5-10 minute de la preparare, nici cu un fast food care face livrari acasa.

O firma de catering trebuie sa imbine, atunci cand stabileste criteriile dupa care se ghideaza in activitate, un meniu inspirat de tip restaurant, cu o coordonare drastica a transportului catre client.

Iata mai jos cateva sfaturi pentru aceia care apeleaza la o firma de catering.

 

Ce anume NU ar trebui sa comanzi la catering: daca firma nu isi are sediul foarte aproape de tine, atunci evita mancarurile la a caror preparare este nevoie de smantana, lactate, creme - mai ales in sezonul cald. Produse precum pastele carbonara, ciorba de burta, sufleurile este mai bine sa le comanzi la un restaurant unde poti fi sigur ca sunt gatite pe loc.

 

Cum anume este bine sa comanzi: Daca nu poti stabili o relatie de durata, contractuala sau de alt tip, cu o firma de catering, atunci ar trebui sa te ghidezi dupa urmatoarele principii:

- daca reusesti sa comanzi de pe o zi pe alta sau la prima ora a diminetii atunci comanda cu incredere tot ce ti se pare apetisant de pe meniu;

- daca ai trecut de ora pranzului este mai bine sa te axezi pe produse usor de preparat: gratare, salate, garnituri, desert usor. Daca vrei cu tot dinadinsul sa comanzi ciorba sau mancare gatita exista o sansa ca ceea ce primesti sa nu fie tocmai un produs de calitate. Motivele pot fi diverse: portia comandata tarziu se improvizeaza din ce ramane sau, chiar daca este produsa proaspat si s-a preparat pe loc o singura portie, gustul tot nu se va compara cu mancarea ”la cazan” facuta la prima ora pentru ziua respectiva.

 

Care sunt criteriile dupa care sa alegi firma de catering:

Distanta fata de sediul tau este uneori un criteriu fundamental. Firma noastra, de exemplu, desi bine pozitionata - semicentral  - prefera sa evite zona de Sud a orasului. Uneori spre binele clientului.

Intereseaza-te cum lucreaza firma respectiva. Daca sunt obisnuiti cu comenzi la telefon sau on-line - mergi linistit pe aceasta varianta. Daca este o firma care lucreaza predominant cu clienti mai mari pe contract, atunci incearca sa stabilesti tot o astfel de relatie.

Pretul nu ar trebui sa fie intotdeauna cel mai bun criteriu. Preturile la catering sunt oricum sub cele de restaurant, desi uneori costurile de productie, de transport in bune conditii, ambalare s.a. pot fi mai mari ca la un local fix. Pretul ar trebui sa fie ”in piata”. Un pret prea mic ar trebui sa te puna pe ganduri cu privire la calitatea acelui serviciu.

Intotdeauna o recomandare sau o vorba buna din partea unui prieten care a apelat la serviciile unei firme de catering fac cat zece mii de cuvinte si mai mult decat orice reclama a firmei respective.

Daca vrei sa incepi o colaborare cu o firma, intereseaza-te, daca poti, cine ii sunt clientii, ce capacitate de productie are, cate masini folseste si cam ce volum de comanda realizeaza zilnic. Daca este o firma prea mare s-ar putea sa nu poata sau sa nu o intereseze comanda ta. Daca este o firma prea mica atunci asta ridica semne de intrebare asupra serviciilor - daca nu sunt chiar la inceputul activitatii. Cu totii mai gresim, mai ales intr-un domeniu cu mari solicitari si standarde destul de dificil de atins, dar a nu vrea sa iti corectezi minusurile este de neiertat.

 

Va doresc succes!

Echipa Alma Catering



Produse noi
Dovlecei pane

200 g

7.00 Ron

Dovlecei pane
Produse la oferta
Oala cu ciorba de perisoare

2,400 l

42.00 Ron

Oală cu ciorbă de perișoare
Aboneaza-te la Newsletter >>